Over het studentenleven

DUB zoekt studenten voor het maken van podcasts

oproep-podcast
Illustratie DUB

De studententijd is een dynamische tijd waarbij je als student voor veel keuzes komt te staan. Ga je op kamers wonen? Hoeveel geld ga je lenen? Het is ook een tijd van ontdekken. Op het gebied van seksualiteit of het experimenteren met drugs bijvoorbeeld. Regelmatig hoor je dat studenten psychische problemen hebben en worstelen met prestatiedruk. Wat voor invloed heeft dat op de Utrechtse studenten?

Vind jij dit interessante vragen? Dan ben jij misschien een van de vier studenten die we zoeken voor onze nieuwe studentenredactie. Samen met de journalisten van DUB gaan jullie een serie podcasts maken die net voor de zomer gepubliceerd wordt.

Wie zoeken we?
Studenten die willen meedenken over studententhema’s als het hospiteerdrama, de pechgeneratie, prestatiedruk, seksuele identiteit of toekomstverwachtingen. Je moet interesse hebben in het medium podcast en gemotiveerd zijn om mee te werken. Je zult kennismaken met het journalistenvak. Ervaring is niet nodig. Belangrijker is dat je enthousiast bent.

Wat bieden we?
In ieder geval een leuke en leerzame ervaring. En de kans om eigen journalistieke producties te maken. Als studentredacteur bepaal je mede over welke thema’s een podcast gemaakt wordt, doe je research, maak je een draaiboek, nodig je interessante gasten uit en presenteer je. Je krijgt daarbij begeleiding en feedback. Daarnaast bieden we een vergoeding voor gemiddeld acht uur per week via Topselect. De werkzaamheden vinden plaats tussen half april en half juni. De ene week zul je wat meer moeten doen dan de andere. Maar dat gaat allemaal in overleg.

Hoe moet je je aanmelden?
Als je geïnteresseerd bent, stuur dan voor 21 maart je cv en een motivatiebrief van maximaal 500 woorden naar coördinator Xander Bronkhorst. Schrijf in je brief waarom je mee wilt doen en doe één suggestie voor een thema voor een podcast.

En dan verder?
We willen al op korte termijn aan de slag. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 10 tot en met 14 april. Aarzel dus niet en meld je aan!

We maken het magazine met financiële ondersteuning vanuit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO). Dat stelt geld beschikbaar om studenten te helpen om de dingen die ze tijdens de coronacrisis hebben gemist zo snel mogelijk weer in te halen: op sociaal gebied, op studiegebied, maar ook waar het gaat om oriëntatie op een latere loopbaan.

Advertentie